U bevindt zich hier: Homepage » Wat gaat het kosten?

Kosten uitvaart: hoog

Uitvaart kosten zijn hoog

Hoewel emotie en rouw de boventoon voeren voor en na een overlijden moeten er toch snel veel dingen geregeld worden. Eén van de belangrijkste dingen is de uitvaart. Binnen uiterlijk 6 werkdagen na overlijden dient de begrafenis of crematie plaats te vinden, uitzonderingen daargelaten.

De uitvaart kosten variëren en zijn sterk afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Er kunnen al heel eenvoudige crematies verricht worden van rond de € 1.500 euro tot en met zeer uitgebreide begrafenissen die in de tienduizenden euro's kosten. Om u een idee te geven: aan een gemiddelde grafsteen bent u rond de € 2.500 kwijt (bron: consumentengids, januari 2012, blz.13).

Wat vindt u hier ?

Op deze pagina's wordt zo helder mogelijk inzichtelijk gemaakt hoe de kostprijs van een uitvaart is opgebouwd en waar u - per apart onderdeel - ongeveer aan moet denken. Zowel voor een crematie als een begrafenis worden de kosten uitvaart inzichtelijk gemaakt. Tevens gaan we dieper in op uitvaartverzekeringen, fiscale aspecten en een overlijdensrisicoverzekering.

Kies uit de volgende onderwerpen

 • Kosten begrafenis

  Tussen begraven en cremeren zijn veel overeenkomsten. Zoals in feite is beschreven in de begrafen...

 • Kosten crematie

  Tussen begraven en cremeren zijn veel overeenkomsten. Zoals in feite is beschreven in de crematie...

 • Uitvaartverzekering

  Een uitvaartverzekering is een op naam gestelde verzekering die ten behoeve van een uitvaart geld...

 • Zelf betalen uitvaart

  Wist u dat men verwacht dat over circa 40 jaar een gemiddelde uitvaart bijna € 25.000 kost ? (bro...

 • Overlijdensrisicoverzekering

  Een overlijdensrisicoverzekering is een een verzekering die een bepaald bedrag uitkeert op het mo...

 • Grafmonumentverzekering

  Een grafmonument kan een grafsteen, gedenktteken of grafmonument zijn. Een bijzonder object waarm...

Optelsom

De totaalkosten van een uitvaart is een optelsom van de kosten van de onderdelen zoals bijvoorbeeld de kist, aantal volgwagens, soort condoleance etc.. Per onderdeel kunt u kiezen of u het wel of niet wilt, of u het zelf doet of laat doen, of het sober of luxueus moet zijn. Uw eigen keuzes bepalen de uiteindelijke kosten. Daarnaast speelt simpelweg concurrentie een rol. Het is wellicht niet het eerste waar u bij stil zult staan bij het overlijden van een naaste maar er zijn wel degelijk forse kostenverschillen te onderscheiden tussen de verschillende uitvaartondernemingen.

Gemiddelde kosten

In Nederland kost een begrafenis gemiddeld € 7.500 inclusief btw en een crematie is iets goedkoper met een gemiddelde kostprijs van € 6.500 inclusief btw.

Tip: vraag offertes aan !

Een gemiddelde uitvaart kost veel geld. Het loont dan ook zondermeer de moeite om meerdere offertes aan te vragen bij de verschillende uitvaartondernemingen in de regio. Dat kan u al zeker € 1.000 besparen. Via www.uitvaart-expert.nl kunt u kostenloos en vrijblijvend in 1 handeling meerdere offertes aanvragen.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO