Uitvaartplechtigheid bespreken

Met uitvaartondernemer bespreken

De uitvaart wordt in 99 procent van de gevallen deels of volledig geregeld door een uitvaartonderneming. Een goede uitvaartonderneming weet u precies te vertellen welke onderdelen standaard zijn tijdens een uitvaart en welke optioneel. Er zijn talloze handeling die tijdens een uitvaart uitgevoerd moeten worden. U kunt een uitvaartondernemer de belangrijkste zaken laten regelen terwijl u zelf ook onderdelen uitvoert.

In ieder geval moet er een soort draaiboek of checklist zijn waarin de belangrijkste items staan en wie die voor zijn of haar rekening gaat nemen.

Onderdelen die besproken moeten worden

Alles is mogelijk

Wilt u een koor tijdens het afscheid aanwezig hebben ? Wilt u een Amerikaanse Jazz-begrafenis ? Alles is mogelijk en bespreekbaar met de uitvaartorganisatie. Belangrijk is het vakmanschap van de uitvaartleidinggevende.

Wat kunt u zelf goed regelen ?

Sommige dingen moeten razendsnel beslist en geregeld worden, vaak uiterlijk binnen 24 uur na overlijden. Voor andere dingen heeft u wat meer tijd en dat zijn vaak ook de dingen die u zelf kunt regelen zonder tussenkomst van de begrafenisondernemer, zoals:

- welke muziek er gedraaid moet worden
- wie de sprekers zijn
- het regelen van de bloemen
- keuze voor een graflocatie

Cremeren of begraven ?

Er zijn verschillen tussen een begrafenisplechtigheid en een crematieplechtigheid.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO