Eigen graf

Hierbij koopt u het recht voor enkele jaren of onbepaalde tijd om een graf op een grafplaats te mogen benutten. Er is sprake van verschillende termijnen, maar mogelijkheden zijn 20, 25, 30,50 jaar en nog langer. Meestal worden termijnen met 10 jaar verlengd na het aflopen van de geldende termijn. Indien uw nabestaanden of andere belanghebbenden het grafrecht willen verlengen dan is dat altijd mogelijk, dat is wettelijk geregeld.

Eigen graf voor maximaal 3 personen

Het kenmerkende van een eigen graf is dat alleen mensen die gerelateerd zijn aan elkaar (familie/partners etc.) in het graf komen te liggen. Veelal wordt men bovenelkaar begraven, maar naast elkaar komt ook voor. Meestal wordt een eigen graf voor maximaal 3 personen gekocht, waarbij er bij overlijden van iemand welke elke keer een bepaald bedrag voor bijzetting betaald moet worden.

Plaatsing van de grafstenen

In een eigen graf worden tot maximaal 3 gerelateerde mensen boven of soms naast elkaar begraven. Meestal wordt er 1 grafsteen geplaatst waarop de namen en geboorte en sterfdata van de overledenen worden vermeld. Er kunnen gewoon grafstenen geplaatst worden voor elke overledene. Er zijn geen wettelijke voorschriften die stellen hoe de plaatsing moet zijn. Veel voorkomend is dat de eerst of diepstbegravene een staande grafsteen krijgt en degenen die later zijn begraven en hoger liggen worden liggend geplaatst. Echter is het aan de begraafplaats zelf om dat te bepalen.

Rechthebbende op een graf

In een overeenkomst met de begraafplaats wordt geregistreerd is wie de rechthebbende is of zijn op een eige graf. Vaak wordt zo'n document een grafakte genoemd.

Rouwbloemen

Toelichting op onderdelen begrafeniskosten

 • Kosten grafrechten

  In Nederland koop je de grond voor een graf niet, maar heb je deze in feite in bruikleen. Er word...

 • Algemeen graf

  Een algemeen graf is een graf waarin twee of meer overledenen boven elkaar worden begraven, zonde...

 • Eigen graf

  Hierbij koopt u het recht voor enkele jaren of onbepaalde tijd om een graf op een grafplaats te m...

 • Welke grafkist

  De gemiddelde kosten voor een grafkist ten behoeve van een begrafenis liggen hoger dan de kosten ...

 • Kosten grafsteen

  Op deze pagina geven wij u een prijsindicatie van de verschillende mogelijkheden voor gedenkstene...

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO