U bevindt zich hier: Homepage » Wat moet u regelen?

Wat moet u regelen ?

Er moet veel geregeld worden

Naast het verwerken van het verdriet wegens het (bijna) overlijden van een naaste dient er - onverwacht - veel geregeld te worden. Zowel de voorbereiding als uitvoering van een begrafenis of crematie is al veel werk, maar ook in de periode na de uitvaart is er veel te doen, zoals het zorgen voor de afhandeling van allerlei financiële, juridische en fiscale zaken.

Heeft u geen enkel idee waar u moet beginnen ? Dan adviseren wij u de totaal checklist te volgen.

Maak uw keuze:

Nieuws: groei crematie door hoge kosten begrafenis

Grond is schaars in Nederland en wordt met het groeien van de bevolking en bedrijvigheid elk jaar weer duurder. Uitgifte van grond ten behoeve van nieuwbouw en groen is beperkt. Ook de grafkosten stijgen mee.

Uitvaartorganisatie Dela heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat veel gemeentes een slaatje proberen te slaan uit de gestegen grondprijzen, door zelf de kosten voor graven ook te verhogen. In 2011 bleek dat er gemiddeld een 6,27 % verhoging door gemeentes werden doorgevoerd.

Het blijkt echter dat gemeentes geen hogere opbrengsten realiseren omdat mensen vanwege die kostenstijging nu meer kiezen voor crematie. Opbrengsten zijn daardoor zelfs gedaald bij gemeentes geeft de Telegraaf aan in een artikel van 30 maart 2012.

Lees hier verder over kosten begrafenis en kosten crematie.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO