U bevindt zich hier: Homepage » Wat gaat het kosten? » Kosten crematie » Welke urn

Welke urn

Gebruik urn

In een urn wordt (een deel van) de as van de overledene bewaard. Urnen zijn er in vele vormen, maten en materialen. Ook eigen ontwerpen zijn mogelijk. De keuze voor een bepaalde urn wordt meestal bepaald door de keuze van de nabestaanden en de persoonlijkheid van de overledene.

Bewaren of verstrooien

Na crematie wordt het as bewaard in een zogenaamde asbus. Na afloop van de wettelijke bewaarperiode wordt de asbus overhandigd aan de nabestaanden. Deze kunnen kiezen om het as te (laten) verstrooien en of het as te bewaren. Het bewaren van het as gebeurt meestal in een zogenaamde urn. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden om de as van de overledene te bewaren in sieraden zoals bijvoorbeeld medaillons of in fotolijsten waar dan ook een foto van de overledene in zit.

Waar wordt een urn geplaatst

De urn met as van de overledene kan geplaatst worden in een woning van een nabestaanden, maar er zijn ook speciale plaatsen zoals in een urnenkelder of urnentuin c.q. columbarium, maar ook op de meeste begraafplaatsen is ruimte voor urnen.

Sieraden voor asbewaring

Het is wettelijk toegestaan om wat as van de overledene in een sieraad te bewaren dat ook gedragen mag worden. Een gemiddeld crematorium biedt veel mogelijkheden.

Toelichting op onderdelen crematiekosten

  • Welke crematiekist

    Bij een crematie wordt de overledene - in principe - verbrand in de doodskist of uitvaartkist. De...

  • Welke urn

    In een urn wordt (een deel van) de as van de overledene bewaard. Urnen zijn er in vele vormen, ma...

Soorten urnen

Er zijn vele creatieve mogelijkheden voor het ontwerpen van urnen op het gebied van materiaal, kleur en vormgeving. Elk eigen ontwerp is mogelijk, het enige waar u aan moet denken is of het materiaal geschikt is voor zowel binnen als buiten en wat de kosten zullen zijn.

Op internet kunt u op verschillende websites uitstekend de mogelijkheden zien.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO