Gedenktekens

Gedenktekens

Met gedenktekens wordt bedoeld een grafsteen, een herdenkingsplaat voor een crematie / bij een urn. Er is veel mogelijk tegenwoordig: van complete marmeren praalgraven tot aan audio-visuele systemen (waarbij bijvoorbeeld een filmpje van de overledene wordt afgespeeld).

De ene begraafplaats is de andere niet

De ene begraafplaats is de andere niet. Bij de ene begraafplaats zijn er regels en beperkingen gebonden aan het plaatsen van gedenktekens, zowel qua vorm als kleur als maximale maatvoering en bij andere begraafplaatsen is er veel meer mogelijk. Voor veel nabestaanden geldt dat een mooi en uniek gedenkteken een grote hulp kan zijn bij het rouwproces. Een ieder kent ook wel die eeuwenoude begraafplaatsen in Mediterrane landen waarbij de meest bijzondere grafmonumenten, eeuwenoude bomen, standbeelden etc. de graven versieren. Vaak worden deze begraafplaatsen kleine steden op zich.

Waarom een gedenkteken ?

  • manier om een graf (heel) persoonlijk te maken
  • goed voor rouwverwerking
  • manier om liefde en aandacht te tonen

Gedenkstenen

Bij een gemiddeld natuursteen-bedrijf heeft u veel keuze aan grafstenen, de meest voorkomende gedenkstenen. U kunt persoonlijk stukken natuursteen uitzoeken die voorzien zullen worden van door de door u gewenste teksten. Deze teksten worden heden ten dage veelal met een computergestuurde laser aangebracht.

Gramonumenten

Bij grafmonumenten denken we vooral aan wat grotere praalgraven zoals complete huisjes, standbeelden e.d. Maar ook voor gecremeerde mensen bestaan er mogelijkheden om monumenten op te richten, de zogenaamde urnenmonumenten zoals bijvoorbeeld een urnament (een urnenzuil). Deze kunt u op maat laten maken of kopen. Veelal hebben begraafplaatsen ook een deel van het terrein bestemd voor crematiegedenktekens.

Lees hier verder voor meer informatie over urnen.

Grafteksten

Elke tekst is mogelijk, maar veelal worden de volledige naam, de geboortedatum en datum van overlijden en een spreuk gegraveerd.

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO