Kosten grafsteen

Wat vindt u hier

Op deze pagina geven wij u een prijsindicatie van de verschillende mogelijkheden voor gedenkstenen en grafmonumenten. De uitvaartondernemer biedt vaak enkele mogelijkheden, maar u bent volledig vrij om bij gespecialiseerde bedrijven te kijken welke mogelijkheden er zijn. Er zijn er vele en aangezien een grafsteen e.d. pas enkele maanden na de begrafenis wordt geplaatst (i.v.m. inklinken van de grond) heeft u daar voldoende tijd voor. Het is in ieder geval belangrijk om te realiseren dat de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, maar dat de kosten hierdoor ook flink kunnen oplopen.

Grafsteen, ornamenten, platen

Een bepalende factor in de totale kosten van een begrafenis is de grafsteen. Deze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. De kosten voor een grafsteen, bestaande uit bijvoorbeeld marmer inclusief de inscriptie al gauw denken aan bedragen tussen de € 1.200 tot € 7.750 euro. (afhankelijk van afmetingen, exclusiviteit en leverancier). Er zijn versies zogenaamde gesloten versies, dat is een combinatie van een staande steen met een liggende deksteen, maar ook de veelgebruikte goedkopere versies met een staande steen en alleen opsluitbanden die de contouren van het graf aangeven.

Grafmonumenten

Wilt u een unieke en opvallende toevoeging aan een graf ? Dan kunt u denken aan het laten plaatsen van een grafmonument: veelal een sculptuur dat iets uitbeeldt dat voor de overledene een essentieel onderdeel van zijn of haar leven uitmaakte. Bijvoorbeeld een zeilschip voor een fanatiek zeiler. Of een Maria-beeld van een gelovig iemand. Deze beelden zijn vaak van brons of natuursteen gemaakt, blijven vele jaren goed (levensduur meestal meer dan 100 jaar), maar zijn zonder uitzondering wel kostbaar. U kunt dan denken aan bedragen tussen de € 3.500 en € 12.500. Ook hier heeft u voldoende keuze bij veel leveranciers.

Gedenkplaten

Gedenkplaten zijn staande of liggende grafmonumenten van een kleine omvang (circa 30 x 30 cm) en kunnen uitverschillende soorten duurzame materialen bestaan. Meestal wordt er gekozen voor graniet, glas of plexiglas. In die platen kunnen foto's en teksten op een mooie manier gegraveerd worden. U moet denken aan prijzen van rond de € 250 - € 300 inclusief gravure.

Toelichting op onderdelen begrafeniskosten

 • Kosten grafrechten

  In Nederland koop je de grond voor een graf niet, maar heb je deze in feite in bruikleen. Er word...

 • Algemeen graf

  Een algemeen graf is een graf waarin twee of meer overledenen boven elkaar worden begraven, zonde...

 • Eigen graf

  Hierbij koopt u het recht voor enkele jaren of onbepaalde tijd om een graf op een grafplaats te m...

 • Welke grafkist

  De gemiddelde kosten voor een grafkist ten behoeve van een begrafenis liggen hoger dan de kosten ...

 • Kosten grafsteen

  Op deze pagina geven wij u een prijsindicatie van de verschillende mogelijkheden voor gedenkstene...

VRAAG GRATIS EN VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN BIJ UITVAARTONDERNEMINGEN DIRECT BIJ U IN DE REGIO